PIANOPOLKU

 
 

TASOSUORITUKSET:    TASOSUORITUKSET    TASOSUORITUSTAVOITTEET    TUTKINTOTILANNE    ASTEIKOT        PRIMA VISTA       


      ASTEIKOT


Asteikot harjoitellaan siten, että kaikki 24 asteikkoa (12 duuri- ja 12 molli-asteikkoa) soitetaan pianonsoiton perustason opintojen aikana. Opettaja ja oppilas voivat valita mitkä kahdeksan asteikkoa soitetaan minkäkin tasosuorituksen yhteydessä.Pianonsoitto Perustaso 1 (PT1)


Opettajan valinnan mukaan neljä duuri- ja neljä molliasteikkoa murtokolmisointuineen. Asteikot soitetaan kädet yhteen kahden oktaavin alueella. Kadenssit soitetaan kädet yhteen.Pianonsoitto Perustaso 2 (PT2)


Neljä duuri- ja neljä molliasteikkoa, joita ei ole vielä soitettu perustaso 1:ssä. Asteikot soitetaan murtokolmisointuineen kädet yhteen neljän oktaavin alueella. Kromaattinen asteikko kahden oktaavin alueella (voidaan soittaa kädet erikseen tai vastaliikkeellä) ja kadenssit kuten perustaso 1:ssä.Pianonsoitto Perustaso 3 (PT3)


Asteikot ja murtokolmisoinnut neljän oktaavin alueella niissä sävellajeissa, joita ei ole vielä soitettu edellisillä tasoilla. Kromaattinen asteikko neljän oktaavin alueella. Kadenssit soitetaan kuten muissa perustasosuorituksissa.Pianonsoitto Musiikkiopistotaso (MOT)


Duuri- ja molliasteikot murtokolmisointuineen ja kadensseineen neljän oktaavin alueella kaikissa sävellajeissa. Kadenssit soitetaan kuten perustasosuorituksissa.Katso lisää HARJOITTELU-sivulta!


         Asteikkoajokortti (PDF)

Pianonsoitto Asteikkosoitto (PDF) Liitteet-sivulla

VIDEO (Alkuharjoitus viidelle sormelle)

VIDEO (Asteikko open kanssa)               

VIDEO (Kadenssi I - V7 - I  pienelle kädelle)              

VIDEO (Kadenssi I - IV - V7 - I  pienelle kädelle)

VIDEO (Kadenssi I - IV - V7 - I  eri käännöksissä)

VIDEO (Asteikko PT1)

VIDEO (Asteikko PT2)

VIDEO (Asteikko PT3)

VIDEO (Asteikkoduetto 1)

VIDEO (Asteikkoduetto 2)

VIDEO (Alkuharjoitus kromaattinen asteikko)

VIDEO (Kromaattinen asteikko vastaliikkeellä ja samaan suuntaan)

VIDEO (Samaa sävellajia eri intervalleissa)