PIANOPOLKU

 
 

SOITONOPISKELU:     YHTEISSOITTO    ESIINTYMINEN    VAPS  

MUSIIKIN PERUSTEET   TASOSUORITUKSET   LIVE-TALTIOINNIT


ESIINTYMINENEsiintyminen on luonteva osa soitonopintoja. Elävä musiikki on tarkoitettu jaettavaksi ja yhdessä koettavaksi. Musiikki koskettaa ihmisen syvintä olemusta ja herättää tunteita sekä soittajassa että kuulijassa. Ainutlaatuisia elämyksiä voi kokea yksin harjoitellessaan, opettajan kanssa tunnilla, pienryhmässä muiden oppilaiden kanssa tai konserttilavalla suuremman yleisön edessä.
Kuuntele levyn teoksia napsauttamalla kuvaa.Esiintyminen on usein pitkänkin harjoitteluprosessin huipentuma. Sitä harjoitellaan ryhmä- ja luokkatunneilla. Luokkatunneille kokoonnutaan soittamaan esitysvalmiita kappaleita, kuunnellaan ja kommentoidaan toisia ja totutellaan esiintymään. Koska jokainen elävä esitys on ainutkertainen, voi esiintymistä oppia parhaiten juuri esiintymällä. Esiintyminen voi tuntua jännittävältä, ja se oikeastaan kuuluukin asiaan, sillä silloin mielemme virittäytyy ja keskittyy kokonaisuudessaan esitettävän kappaleen soittamiseen. Tutussa ryhmässä on turvallista toimia - harjoitella ja oppia uutta.


Varsinaisia konsertteja ja matineoita voi olla useampia lukuvuoden aikana. Oma opettaja järjestää esiintymisiä oman oppilaitoksen oppilaskonsertteihin, mutta paljon tehdään yhteistyötä myös lastentarhojen, vanhainkotien ja koulujen kanssa. Esiintymisiä voi olla kotijoukoille, kavereille tai sukulaisille, syntymäpäivillä, sukujuhlissa, häissä, jne. Joka tapauksessa esiintyjän on hyvä muistaa, että kuulijakunta on aina onnellinen saadessaan jakaa elävän esityksen hetken!

Video: F.Burgmüller; ”I´Hirondelle” (Pyry)


Video: J.S.Bach; Preludi ja Fuuga Fis, DWK I (Paula)


Video: F.Liszt; Etude de Concert ”Gnomenreigen” (Paula)


Video: F.Chopin; Ballade As, op.47 (Paula)